چگونه بهداشت جسم روان فرزندانمان را در زمان امتحانات حفظ و تامین نماییم در جلسه آموزش خانواده دبیرستان فرزانگان کاشان در روز دوشنبه تاریخ 96/۱۰/4سرکار خانم زهره ربانی ،مربی مامایی مرکز آموزش بهورزی و کارکنان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کاشان به این امر پرداختند. خانم ربانی چنین فرمودند: عصر ما عصر بیماری های غیر واگیر است. سن نوجوانی سن پویایی و نشاط، اگرخوب پایه گذاری شود کیفیت، شادابی و سلامتی آینده فرد رقم خواهد خورد. همانگونه که قدما گفته اند عقل سالم در بدن سالم است پس بکوشیم سلامت جسم و روح فرزندانمان را در ایام امتحانات حفظ نماییم. ۱-خواب: چون دانش آموزان اغلب پاسی از شب را بیدارند باید خانواده ها آنها را همراهی نموده تا هنگام برگشت از امتحان آنها سریع بخوابند تا جبران خواب از دست رفته شود و فایل های جدید برای ذخیره کردن اطلاعات جدید در ذهن دانش آموزان آماده گردد. صبح امتحان که دقیقا استارت کار بچه ها می باشد، نان و پنیر و گردو - کره و عسل - نان و تخم مرغ - کوکو و کتلت ها صبحانه مناسبی خواهند بود. (گردو دارای کلسیم و امگا ۳ و تخم مرغ سرشار از پروتئین، کلسیم و ویتامین Aو D است) البته نان های غنی شده و سبوس دار که حدودا یک ساعت تا یک ساعت و نیم قبل از امتحان باید ازن صبحانه میل شده باشد. نهار ظهر: غذای سنگین و آبگوشتی ممنوع اما از خانواده حبوبات عدس و ماش استثنا می باشد. ماست نخورند زیرا در هضم غذا مشکل ایجاد می کند. نوشابه های گاز دار تعطیل! ترکیبات اسیدی بی قراری و تحریک پذیری به بچه ها می دهد.
میان وعده ها در بعد از ظهر حتما میل شودکه شامل: مغزها. کاهو. هویج. گل کلم. آب میوه های طبیعی موجود در این فصل. احیانا چای و بیسکویت های سبوس دار. شیر و ترکیبات شیر میان وعده ها بهتر است هر یکساعت تا یکساعت و نیم یکبار مصرف شود تا هوشیاری ذهنی دانش آموزان تامین شود. اما شام: زمان صرف شام سر شب می باشد و بهتر است از غذاهای سبک اما مغذی و مقوی استفاده شود مانند: کوکوها. کتلت ها. خوراک لوبیا. سوپها و آش ها ( آش جو و سوپ جو) و ماکارونی های غنی شده و سبوس دار.
اما میان وعده های سنتی کنجد: سرشار از کلسیم است که بهتر است با کمی عسل و زعفران آب کرده همراه شود. خوردن و بوئیدن سیب قبل از خواب استفاده از دمنوش هدیی مانند گل گاوزبان که نشاط آور است و عامل بیشتر تمرکز زنجبیل: به علت داشتن طبعی گرم و خشک حتما مصرف شود حتی المقدور چای با زنجبیل مصرف شود. شربت ها: شربت های کم شیرینی همراه با عسل و عرقیجاتی مانند بهارنارنج. بیدمشک و گلاب.